Pronation är en naturlig rörelse i foten som hjälper till att absorbera stötar när vi går eller springer. Men när pronationen är överdriven kan det leda till problem som fot- eller knäsmärta. Särskilt designade sulor och inlägg för pronation kan hjälpa till att korrigera fotens position och fördela trycket jämnt, vilket minskar risken för skador och smärta.

Skoinlägg för pronation

Skoinlägg för pronation är särskilt utformade för att stödja fotens inre båge och hjälpa till att rätta till fotens position när du går eller springer. Pronationsinlägg kan vara tillverkade av olika material såsom gummi, skum eller gel och är anpassningsbara för att passa formen på just dina fötter och uppfylla behov. Skoinlägg för pronation kan vara till hjälp för personer som upplever överdriven pronation, vilket kan leda till problem som till exempel hälsporre.

Så funkar pronationsinlägg

Pronationsinlägg fungerar genom att ge extra stöd till fotens bågar och därmed korrigera fotens position. Detta hjälper till att fördela trycket jämnt över foten, vilket i sin tur minskar risken för skador och smärta. Pronationsinlägg kan också hjälpa till att förbättra fotens mekanik och minska risken för överdriven pronation i framtiden.

Hitta och använd sulor för pronation

Att hitta rätt sulor för pronation kan vara en process som kräver både lite efterforskning och professionell rådgivning. Det är rekommenderat att konsultera en ortoped som kan utvärdera din fotstruktur och rekommendera lämpliga sulor. På Aktiv Ortopedteknik arbetar vi evidensbaserat och med avstamp i forskning i alla våra tjänster – vi hjälper dig att hitta rätt sulor för pronation som passar dina fötter.

Alternativ till inlägg

Förutom sulor och skoinlägg för pronation kan skor designade för pronation vara ett effektivt alternativ. Pronation-skor har ofta extra stöd och stabilitet i mellansulan, vilket hjälper till att korrigera fotens position och minska risken för överdriven pronation. De kan vara ett bra alternativ för de som inte finner skoinlägg eller sulor bekväma, eller som behöver extra stöd när de är aktiva. Det är viktigt att prova olika skor och hitta den modell som känns mest bekväm och ger rätt stöd för din individuella fotstruktur och behov.

Vi har ett brett sortiment av sulor och inlägg för pronation. Kontakta ditt närmsta Aktiv Ortopedteknik center eller butik så hjälper vår kvalificerade personal att hitta rätt pronationsinlägg till dig

Kontakta oss