På vårt ortopedtekniska center tar vi emot patienter via remiss såväl som privatpersoner som är i behov av proteser, ortoser, sitthjälpmedel och ortopediska skor eller inlägg.

Adress

Aktiv Ortopedteknik
Mälarsjukhuset
631 88 Eskilstuna
Se karta i Google Maps »

På vårt center hittar du kompetenta ortopedingenjörer, ortopedtekniker och skotekniker. Vi har ett nära samarbete med sjukhuset och dess personal och kan erbjuda individuellt anpassade helhetslösningar för ortopedtekniska hjälpmedel.

Kontaktuppgifter

Öppettider

Måndag, tisdag, torsdag 08:00–16:30
Onsdag 09:00–16:30
Fredag 08:00–13:00

23/10 stängt pga ombyggnad

25/10 stängt pga planeringsdag

Telefon

016-51 48 00
Ring för tidsbokning!

Telefontider

Måndag, tisdag, torsdag 08:00–16:00
Onsdag 09:00–16:00
Fredag 08:00–12:30

E-post

eskilstuna@aktivortopedteknik.se

Kontaktpersoner

Verksamhetschef Johanna Larsen
Tf Driftansvarig Camilla Dahl-Öberg

Om centret

Aktiv Ortopedteknik Eskilstuna hittar du på den ortopedtekniska mottagningen på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. På centret hittar du ortopedingenjörer, ortopedtekniker och skotekniker som genom ett nära teamsamarbete med sjukhuset och dess personal kan erbjuda individuellt anpassade helhetslösningar, bl.a. inom:

  • Proteser
  • Ortoser
  • Ortopediska skor
  • Fotbäddar
  • Stötdämpande sulor/inlägg
  • Sitthjälpmedel
  • Sportskydd och stöd
  • Korsetter

Om avgifter och regelverk

Hos oss på Ortopedtekniska avdelningen gäller samma avgifter som för övriga sjukvården. De regler som styr vår verksamhet bestäms och regleras av Landstinget Sörmland. Besöks- och egenavgifter efter gällande regler.

Övrig Information

Angående Covid19 / Corona

För att minska smittspridningen av Coronaviruset, ber vi dig att stanna hemma om du har symtom, och du är välkommen till oss när du är frisk. Se 1177.se för mer information.

Information angående ombyggnation

Från december 2022 finns vi på två olika platser på Mälarsjukhuset, p.g.a. byggnadsarbete. På grund av ombyggnation av våra lokaler kommer vi under en period finnas på både plan 3 och plan 4. Vi ber vi er därför att kolla en gång extra på er kallelse – så att du hamnar där du ska.

Plan 3

Vi kommer att finnas kvar på entréplan i våra befintliga lokaler där också vår reception finns. Den ordinarie ingången kommer att vara avstängd fram till mars och för att komma till oss på entréplan så kommer du att behöva gå in på vår baksida.

Se blå streckad linje på karta nedan.

Plan 4

Vi kommer också att finnas på plan 4. För att nå oss här går du in via huvudentrén och tar trapporna direkt i entréhallen, alternativt hiss A. Om du behöver en större hiss så kan du välja hiss B.

På plan 4 följer du skyltningen till oss på Aktiv Ortopedteknik. Då vi inte har någon reception på plan 4 så får du checka in dig på vår incheckningsskärm och sitta ner och vänta i väntrum 2.

Se kartan nedan.

Kontakta oss gärna om det är oklart var du ska gå!

Kontakta oss