Fotrelaterade problem är en av de vanligaste åkommorna idag och hela tre av fyra svenskar uppger att de någon gång i livet haft besvär med sina fötter. En normalaktiv person hinner under livstid avverka mer än fyra varv runt jordklotet – till fots! Mer än hälften av alla som upplever problem med sina fötter uppsöker aldrig någon hjälp.

Fotens konstruktion är komplex och väldigt individuell. Med 26 ben, 32 leder, drygt 20 muskler och fler än 100 ledband skall den stå emot en enorm belastning. Varje dag. I och med att våra fötter bär upp och balanserar hela vår kropp så kan en skada eller en felställning i foten dessutom orsaka problem som exempelvis ryggont eller benhinneinflammation.

Rätt inlägg förebygger skador

Med ett individuellt anpassad skoinlägg kan du ge din fot optimala förutsättningar för att förebygga skador, men också för att behandla eller lindra ett problem som redan uppstått. Inlägg i skor med en stödjande effekt kan exempelvis korrigera en felställning medan en stötdämpande funktion kan hjälpa till att avlasta ditt fotvalv och dina trampdynor. Gemensamt är att de fungerar som ett naturligt steg mot en bekvämare och hälsosammare vardag.

Med hjälp av modern teknik, kunskap och erfarenhet om kroppens anatomi och den senaste utvecklingen inom materialteknik kan vi idag erbjuda individanpassade inlägg som inte bara förebygger och åtgärdar problem – de passar i de flesta typer av skor.

Kontakta oss så hjälper vi dig med skor och inlägg som passar dig!

Kontakta oss