Skoinlägg | Inlägg för skor

Ett skoinlägg eller en fotbädd är en sula som är formad efter din fot och inlagd i skon. Med ett skoinlägg stödjer man upp foten, lyfter fotvalvet, avlastar tryckpunkter och fördelar trycket vilket kan behövas av många olika anledningar. Fotbesvär kan, förutom problem i foten, ge felbelastning i andra delar av kroppen, som knä, höft och rygg. Prefabricerade skoinlägg kan i många fall vara fullt tillräckliga för lindriga problem. Om du har diabetes, reumatism eller andra problem, där behovet av avlastning eller korrektion är stort, rekommenderas alltid individuellt tillverkade skoinlägg.

Rätt inlägg förebygger skador

Med ett individuellt anpassad skoinlägg kan du ge din fot optimala förutsättningar för att förebygga skador, men också för att behandla eller lindra ett problem som redan uppstått. Inlägg i skor med en stödjande effekt kan exempelvis korrigera en felställning medan en stötdämpande funktion kan hjälpa till att avlasta ditt fotvalv och dina trampdynor. Gemensamt är att de fungerar som ett naturligt steg mot en bekvämare och hälsosammare vardag.

Med hjälp av modern teknik, kunskap och erfarenhet om kroppens anatomi och den senaste utvecklingen inom materialteknik kan vi idag erbjuda individanpassade inlägg som inte bara förebygger och åtgärdar problem – de passar i de flesta typer av skor.

Vi har skoinlägg för dina fotproblem

Ortopediska skoinlägg kan avlasta och korrigera felställningar i foten och ge foten en bättre funktion. Många av inläggen är prefabricerade. Våra experter guidar dig till rätt val och vid behov anpassas eller individanpassas ortopediska fotinlägg för dig med problematiska fötter.

Formgjutna sulor och inlägg är personligt anpassade och ger både stöd och stötdämpning. De ger din fot förutsättningar för att både förebygga skador och för att behandla eller lindra problem som redan uppstått. Här kan du läsa mer om hur vår analys och formgjutning går till.

Vi hjälper även med skoinlägg för barn. Om ditt barn har en lågt fotvalv, svår pronation eller upplever hälsmärtor, växtvärk eller knäsmärtor kan skoinlägg vara ett bra alternativ.

Med ett individuellt anpassad skoinlägg kan du ge din fot optimala förutsättningar för att förebygga skador, men också för att behandla eller lindra ett problem som redan uppstått.

Fyra varv runt jordklotet

Fotrelaterade problem är en av de vanligaste åkommorna idag och hela tre av fyra svenskar uppger att de någon gång i livet haft besvär med sina fötter. En normalaktiv person hinner under livstid avverka mer än fyra varv runt jordklotet – till fots! Mer än hälften av alla som upplever problem med sina fötter uppsöker aldrig någon hjälp.

Fotens konstruktion är komplex och väldigt individuell. Med 26 ben, 32 leder, drygt 20 muskler och fler än 100 ledband skall den stå emot en enorm belastning. Varje dag. I och med att våra fötter bär upp och balanserar hela vår kropp så kan en skada eller en felställning i foten dessutom orsaka problem som exempelvis ryggont eller benhinneinflammation.

Kontakta oss