Knäskydd är ett bra komplement vid rehabilitering och skadeförebyggande när det gäller olika typer av överbelastnings- och idrottsskador på knän. Fysisk aktivitet lanseras idag som vårt billigaste läkemedel.

Knäskydd ger stöd och smärtlindring

För att förebygga och påskynda läkningen knäskador kan man använda sig av olika typer av skydd. Skydden är utformade för att bland annat minska svullnaden, ge skydd mot stötar och slag samt ge ett ökat stöd åt olika leder och muskler. Med nya material och en ständig produktutveckling är Rehbands skydd ett bra komplement vid rehabilitering och skadeförebyggnad när det gäller olika typer av överbelastnings- och idrottsskador.

Vanligt förekommande knäskador där knäskydd rekommenderas

Löparknä

Överbelastning och inflammation i den långa senan som går på lårets utsida från bäckenet och fäster strax under knäet. Drabbar främst löpare och orienterare och förekommer både bland elitidrottare och motionärer.
Läs mer om löparknä här »

Hopparknä

En bristning och inflammation i knäskålssenan p.g.a. överbelastning. Friidrottare i hopp- och kastgrenar, volleyboll-, basket-, handboll-, fotbollsspelare och tyngdlyftare drabbas ofta.
Läs mer om hopparknä här »

Korsbandsskador

En av de vanligaste och svåraste knäskador som förekommer inom idrotten. Det är viktigt med korrekt diagnos tidigt för att påbörja adekvat behandling. Förekommer framför allt inom idrotter som t.ex. fotboll, handboll, ishockey samt utförsåkning.
Läs mer om korsbandsskador här »

Schlatter

En överbelastning och inflammation av knäskålssenans fäste på underbenet (tillväxtzonen). Drabbar främst pojkar i 10–16 års ålder men förekommer även hos flickor som idrottar mycket. Besvären läker ut spontant och prognosen är god men läkningstiden kan sträcka sig över flera år.
Läs mer om Schlatter här »

Meniskskada

Skadan kan förekomma både på insidan respektive utsidan av knäet. Hos yngre uppstår meniskskadan oftast i samband med idrottsaktivitet där vridvåld är den vanligaste orsaken. Hos medelålders och äldremänniskor kan en meniskskada uppstå vid ett relativt litet våld, t.ex. vid uppresning från huksittande.
Läs mer om meniskskador här »

Skador på sidoledbanden

Delvis eller total bristning av sidoledband kan drabba både insida och utsida av knäet. Det inträffar ofta i kontaktidrotter som t.ex. fotboll och ishockey men är även vanligt förekommande inom utförsåkning.
Läs mer om skador på sidoledbanden här »

Kontakta oss