Välkommen till Aktiv Ortopedteknik i Kristianstad. Vi välkomnar patienter med remiss såväl som privatpersoner som är i behov av proteser, ortoser, sitthjälpmedel och ortopediska skor eller inlägg.

Adress

Ortopedtekniska avdelningen
Centralsjukhuset i Kristianstad
291 85 Kristianstad
Se karta i Google Maps »

Aktiv Ortopedteknik hittar du på ortopedtekniska mottagningen på Centralsjukhuset i Kristianstad. Genom ett nära samarbete med sjukhuset och dess vårdpersonal kan erbjuda individuellt anpassade helhetslösningar, bl.a. inom proteser, ortoser, ortopediska skor, fotbäddar, stötdämpande sulor/inlägg, sitthjälpmedel, sportskydd och stöd samt korsetter.

Kontaktuppgifter

Öppettider

Måndag till fredag 8:00–16:30

Minskad bemanning kan förekomma 11:30–12:15

Avvikande öppettider:

Följande datum stänger vi för besök kl 14:00.

28/3, 30/4, 8/5, 5/6, 20/6

Telefon

044-140 95 00

E-post

kristianstad@aktivortopedteknik.se

Kontaktpersoner

Verksamhetschef Erik Svensson
E-post »

Om centret

Välkommen till Aktiv Ortopedteknik Kristianstad

Aktiv Ortopedteknik hittar du på ortopedtekniska mottagningen på Centralsjukhuset i Kristianstad. Genom ett nära teamsamarbete med sjukhuset och dess vårdpersonal kan erbjuda individuellt anpassade helhetslösningar, bl.a. inom:

  • Proteser
  • Ortoser
  • Ortopediska skor
  • Fotbäddar
  • Stötdämpande sulor/inlägg
  • Sitthjälpmedel
  • Sportskydd och stöd
  • Korsetter

Hitta hit

Du kommer till oss genom att följa korridor "T" till ortopedmottagningen (till vänster bakom hissarna i centralhallen). Därifrån tar du hissen ner till oss.

Avgifter och regelverk

Region Skåne har beslutat att utöver egenavgift på hjälpmedel skall även besöksavgift tas ut inom ortopedteknisk service från 1 mars 2022. Besöksavgiften är 200 kr per besök från det att du fyller 20 år och tills du fyller 85 år.
Högkostnadskort gäller.

Följ länk för information om hjälpmedel:

För anvisningar på detaljnivå, se följande länk:

Övrig information

Angående Covid19 / Corona

För att minska smittspridningen av Coronaviruset, ber vi dig att stanna hemma om du har symtom, och du är välkommen till oss när du är frisk. Se 1177.se för mer information.

Kontakta oss