Om oss på Aktiv Ortopedteknik

Vi är en av Sveriges största ortopedtekniska verksamheter, med center på 20 orter runt om i Sverige. Oavsett var du hittar oss delar vi samma mission: vi hjälper människor att bibehålla eller återfå sin rörelsefrihet. Vi tar emot patienter via remiss såväl som privatpersoner som är i behov av exempelvis ortoser, sitthjälpmedel, proteser och ortopediska skor eller inlägg.

Rätt kompetens ger dig rätt hjälpmedel

Hos oss möter du högt kvalificerade och erfarna specialister med tillgång till den absolut senaste tekniken. Vi erbjuder unika, skräddarsydda lösningar, anpassade för all typ av daglig användning. Utifrån vår samlade kompetens, erfarenhet och tillgång till moderna tekniska verktyg kan vi alltid se till att hitta det optimala hjälpmedlet för våra brukare och patienter.

  • Individuella kliniska analyser
  • Video- och 3D-utrustning
  • Visuella gånganalyser
  • Testproteser
  • Gångträning
  • Klinisk produktion

Vi arbetar ständigt med att identifiera och utveckla framgångsexempel inom vår kliniska verksamhet. Detta innefattar i sig allt ifrån införandet av ny teknik och nya material till unika kunskapsutbyten inom gruppen. Aktiv Ortopedteknik är en del av Ottobock Scandinavia.

Forskning och utveckling

Vi baserar vår ortopedtekniska verksamhet på beprövad erfarenhet och vetenskap. Vi utvecklar klinisk produktion och unika kunskapsutbyten, driver branschen framåt, och säkerställer bästa ortopedtekniska service genom evidensbaserat arbetssätt.

Kvalitet och hållbarhet

Vårt engagemang för kvalitet och hållbarhet finns i alla delar av verksamheten. Vi strävar efter att erbjuda de bästa hjälpmedlen med en behandlingsprocess som sätter dig i centrum. Samtidigt arbetar vi för att skydda vår planet och minska vår påverkan på miljön.


Karriär

Hos oss får du ett spännande jobb i en miljö som ger dig möjlighet att växa. Vi har idag över 300 medarbetare på 20 ortopedtekniska center, från Malmö i söder till Östersund i norr. Vi är också del av världens ledande leverantörer inom ortopedteknik.


Värderingar för välmående

På Aktiv Ortopedteknik värdesätter vi bred kompetens och en öppen arbetskultur. Vi uppmuntrar medarbetarnas utveckling och välmående, vilket skapar en dynamisk arbetsmiljö med fokus på kunskap och yrkesstolthet.


Inspirerande berättelser från våra patienter

Alexanders valde att amputera båda sina ben efter år av extrem smärta. Susanne har den ovanliga diagnosen hEDS som innebär att hon bland annat är överrörlig. Hon delar med sig av erfarenheter och tipsar om hjälpmedel som ger stöd och skydd. Detta är bara två av våra många berättelser.


Ett globalt nätverk

Vi är en del av Ottobock Care – en global aktör med ortopedtekniska center världen över. Vi arbetar för att förbättra människors rörlighet och självständighet genom innovativa lösningar, samarbeten och utbildningsprogram.

Om vår ägare Ottobock

Aktiv Ortopedteknik är en viktig del av Ottobock i Norden. Genom vår närvaro i Norden och samarbetet med Ottobock strävar vi alltid efter att förbättra rörligheten och självständigheten för personer med rörelsehinder.

Kontakta oss