Karl berättar om livet med protes

”Nu kan jag röra mig betydligt bättre, jag promenerar och cyklar varje dag.“

Läs Karls berättelse

Sandra fick tillbaka sin rörelsefrihet

Sandra Reiss var med om en olycka och fick ett allvarligt diskbråck. Hon förlorade styrseln i sitt högerben. När hon fick prova en produkt med funktionell elektrostimulering som aktiverar benmusklerna, fick hon tillbaka sin rörelsefrihet. "Det bästa som hänt mig sedan min olycka!"

→ Läs Sandras berättelse

Alexander Helander valde själv att amputera

Allt började med upptäckten av bindvävsförändringar i Alexanders händer. En tid senare fick han bindvävstumörer på fotsulorna med en enorm smärta som följd. Efter många turer valde Alexander till slut att amputera båda sina ben.

Läs Alexanders berättelse

Susanne berättar om hypermobil EDS (hEDS)

Det var en lång resa innan hon fick sin diagnos. Nu får hon rätt hjälp och bra hjälpmedel, som exempelvis korsett och knäortos. "De gör att jag orkar lite mer lite längre. Jag växlar gärna mellan olika hjälpmedel."

Läs Susannes berättelse

Livet tog en 90 graders vändning

Marie-Louise var med om en motorcykelolycka och benet amputerades akut. Även vänsterarmen var svårt sargad. "Jag har ju ett ben kvar och är högerhänt som tur är!".

Läs Marie-Louises berättelse

Marlene rider trots bruten rygg

Att ge upp ridningen var aldrig ett alternativ för Marlene - trots att ryggmärgen gick av i en ridolycka. Nu är hon tillbaka på hästryggen!

Läs Marlenes berättelse

Efter mer än 35 operationer har livet vänt för Max!

Maximilian Gyllsten kraschade med sin bil. Han svävade mellan liv och död tvingades att amputera sitt högra ben. "Mitt hjärta stannade flera gånger" säger Maximilian. Tack vare järnvilja – och en benprotes – har livet vänt.

Läs Maximiliams berättelse

Paralympics 2022 – Vi var på plats och stöttade atleterna

Elin Svensk som till vardags jobbar i Gävle och Hudiksvall fick möjlighet att vara på plats för att stötta atleterna. Ta del av hennes tankar kring varför hon sökte till serviceteamet och hur hon förberedde sig.

Läs Elins berättelse

Kontakta oss