Ortopediska skoinlägg kan avlasta och korrigera felställningar i foten och ge foten en bättre funktion. Våra tekniker och ortopedingenjörer tar fram individuellt anpassade ortopediska fotinlägg för dig med problematiska fötter.

Vi har ett brett utbud av ortopediska skoinlägg och kan även formgjuta inlägg speciellt anpassade för dig.

Läs mer om skoinlägg för olika fotproblem

Klicka på rubrikerna för att få mer information.

Med hjälp av ortopediska inlägg vid droppfot, ortoser och skenor går det att förbättra tillståndet och minska symtomen. På så sätt lyfter och styr man fötterna så att belastningen blir den optimala. Vi hjälper dig att hitta det som passar dina fötter.

Vi erbjuder individanpassade inlägg för olika långa ben som ger en förhöjning, en hälkil som motverkar/korrigerar benlängdsskillnaden eller vid större skillnader en eventuell skoförhöjning. 

Ett hålfotsinlägg är konstruerat för att ge stöd till fotvalvet och på så sätt minska påfrestningar på fotens övriga delar. Ett hålfotsinlägg kan även verka preventivt för att undvika problem i framtiden.

Inlägg för hallux valgus kan stoppa utvecklingen och minska besvären avsevärt i och med att belastningsmönstret förändras. Vi erbjuder individanpassade hallux valgus-inlägg och andra smarta produkter för att behandla eller förebygga hallux valgus.

Vi kan hjälpa dig med individuella fotbäddar/skoinlägg för hälsporre, som minskar belastningen och fördelar trycket på hälen. Vi har ett brett sortiment av hälkilar och inlägg för hälsporre.

Överpronation korrigeras oftast och mest effektivt med individanpassade inlägg för att stötta upp foten till acceptabelt rörelsemönster och minska på pronationen. Vi har ett brett sortiment av sulor och inlägg för pronation.

En supination korrigeras oftast och mest effektivt med individanpassade fotbäddar för att stötta upp foten till acceptabelt rörelsemönster och minska supinationen.

Mortons syndrom bör behandlas med ett individuellt anpassat inlägg efter gipsavgjutning eller scanning. Ett sådant stödjer upp de mellersta metatarsalhuvudena och ökar utrymmet mellan tålederna så att nerven avlastas.

Kontakta oss