Ortopediska skor

Ortopediska skor är individuellt anpassade och syftar till att skydda, korrigera, avlasta och stabilisera din fot. De är speciellt lämpliga för dig som upplever att vanliga skor inte riktigt passar på grund av fotens volym eller form. Bland ortopediska skor räknas även handgjorda skor och behandlingsskor.

Ortopediska skor för dina fötter

Fotrelaterade problem är en av de vanligaste åkommorna idag och hela tre av fyra svenskar uppger att de någon gång i livet haft besvär med sina fötter. Vid en närmare eftertanke är det egentligen inte så konstigt. En normalaktiv person hinner under sin livstid avverka mer än fyra varv runt jordklotet till fots. Historiskt sett har ortopediska skor upplevts som tunga, klumpiga och utseendemässigt långt ifrån de moderiktiga skor som kan hittas i traditionella butiker. Idag är det annorlunda.

Vi erbjuder ergonomiska, fotriktiga skor som känns både bekväma, funktionella och snygga – och framförallt utvalda unikt för just dig och din fot. Vi erbjuder ett brett sortiment från ledande tillverkare av fotriktiga, bekväma och snygga ergonomiska skor för alla årstider och situationer. Vi har allt från fotriktiga inneskor och sandaler till promenadskor och idrottsskor. Kontakta ditt närmsta Aktiv Ortopedteknik-center och boka en tid eller besök en av våra butiker. Där får du personlig hjälp av våra experter, så att du kan hitta rätt sko för just dina behov.

På Aktiv Ortopedteknik hjälper våra duktiga ortopedskotekniker och ortopedingenjörer att hitta rätt skor till dig.

Mer information om ortopediska skor

För att klargöra vilken typ av anpassning just du behöver börjar vi vanligtvis med att göra en noggrann undersökning av dina fötter och ditt specifika behov. Beroende på din kroppsvikt, din hållning och ditt rörelsemönster så belastas fötterna på olika sätt. Därefter påbörjas anpassningen av dina individuellt anpassade inlägg eller skor.

Har du smal, bred eller normal form på foten? Alla fötter är unika och ofta är inte höger och vänster fot identiska. Därför händer det ofta att den ena skon känns perfekt, och den andra inte känns lika bekväm. Vi vet vad som kännetecknar en bra sko och hjälper dig till rätt val.

Lider du av fotproblem som exempelvis hallux valgus, skräddarknuta eller hallux rigidus så är det viktigt att ha rätt skor. Pronation och supination är andra problem som kan leda till ont i rygg eller knän. Vi har skor som minskar trycket på fötter, knän, höft och rygg. Våra experter hjälper dig att hitta rätt sko.

Kontakta oss