Träningsapp för amputerade

Tränings-appen innehåller ett antal enkla övningar för dig som är ben- eller armamputerad. Övningarna är utvecklade av erfarna fysioterapeuter på Ottobock – en av världens ledande protestillverkare.

Träning för amputerade

Över 40000 amputerade runt om i världen använder appen för målinriktad fysisk kondition och styrka. Appen finns tillgänglig på elva olika språk: engelska, tyska, franska, spanska, portugisiska, polska, finska, svenska, kinesiska, italienska och ryska.

För dig som är benamputerad finns det tre olika moduler. Övningarna i "Stretch & Relax" -modulen förbättrar flexibiliteten, hjälper till att slappna av musklerna och främja snabbare återhämtning efter träningen. Kombinerat med modulerna "Styrka & uthållighet" och "Koordination och balans" erbjuder appen ett träningsprogram för större delen av kroppen.

Övningarna för dig som använder armprotes hittar du i modulerna “Skuldra” och “Bål”. Syftet med övningarna är att stärka muskler, förebygga problem och förbättra balansen – för att förhindra smärta och uppnå en hög säkerhetsnivå vid användning av protesen.

Du får enkla övningar för att:

  • Stärka muskulaturen
  • Stöd för att undvika dålig hållning
  • Förbättra din balans och
  • underlätta den dagliga hanteringen av din protes.

Här kan du hämta appen:

Kontakta oss