Armprotes och Handprotes

Att leva med en förlorad kroppsdel kan ha stor inverkan på vardagen. Du kommer att stöta på många utmaningar, både i ditt arbete, hemma, på fritiden och vid sociala aktiviteter. Vi finns här för att stödja dig genom vardagens utmaningar och för att hjälpa dig att uppnå största möjliga rörlighet och självständighet.

Mer information om din handprotes

Vårt kompetenta team hjälper dig att välja rätt armprotes, och skapar skräddarsydda lösningar för dina behov. Upptäck hur vi anpassar varje detalj för dina unika behov och livsstil. Här får du också information om armprotesens olika delar och vad de har för funktion.

En myoelektrisk armprotes, eller robothand som de ibland kallas, styrs av elektriska signaler från musklerna, vilket ger användare i alla åldrar möjlighet att utföra olika uppgifter. Dessa proteser ger ett naturligt rörelsemönster och kan anpassas för olika behov, inklusive greppstyrka och finmotorik.

En vajerstyrd protes är robust och därmed perfekt för aktiva människor. De tål hög belastning och är enkla att använda för vardagsaktiviteter. Med axelrörelser styr du proteshanden via en sele.

En kosmetisk armprotes har som främsta syfte att förbättra ditt självförtroende genom det naturliga utseendet. Vissa specialproteshandskar av silikon matchar din hudfärg och återger de allra minsta detaljerna som ådror, hudpigmentering eller behåring. Då de är passiva har de begränsad funktionalitet, men kan fungera som mothåll och stöd samt underlätta gripfunktion med den andra handen. 

Kontakta oss