Överdriven supination kan orsaka smärta, felbelastning och andra problem. Med supination-inlägg går det att både förebygga och lindra potentiella besvär. På Aktiv Ortopedcenter hjälper vi dig att hitta inlägg för supination som passar just dina fötter.

Supination sulor

Supination-sulor är specialdesignade inlägg som placeras i skor för att ge stöd och korrigering för personer som upplever överdriven supination – en rörelse där foten rullar utåt under gång- och löpcykeln. Supination-sulor är skapade för att kompensera för den bristande stötdämpningen och obalansen som uppstår på grund av supination.

Så funkar inlägg för supination

Inlägg för supination är utformade för att korrigera och stödja fotens naturliga rörelse, speciellt för de som har en tendens att rulla foten utåt överdrivet under gång och löpning. Inlägg för supination syftar till att ge målinriktat stöd och dämpning, vilket hjälper till att balansera fotens belastning och förhindra skador. Här är några viktiga aspekter av hur skoinlägg för supination fungerar.

Balansering av fotens belastning

Genom att ge extra stöd på fotens yttre sida, hjälper inläggen till att fördela kroppsvikten mer jämnt över hela foten. Detta minskar trycket på de yttre delarna av foten och kan förhindra vissa vanliga skador som är associerade med supination.

Korrigering av gång- och löpstil

Inlägg för supination kan bidra till att försiktigt justera fotens position när man går eller springer. Genom att minska överdriven supination bidrar de till en mer neutral och effektiv fotrörelse, vilket kan förbättra den övergripande gång- och löpstilen.

Stötdämpning

För att kompensera för bristande naturlig stötdämpning hos personer med supination, erbjuder inlägg ökad dämpning. Detta är särskilt viktigt i fotens yttre delar där extra belastning och stötar ofta upplevs.

Komfort och lindring av smärta

Genom att erbjuda stöd och dämpning hjälper inläggen till att minska smärta och obehag som ofta uppstår vid långvarig gång eller löpning för de med supination. Inlägg kan också vara fördelaktiga för att minska trötthet i fötterna efter en lång dag.

Användningsområden

Inlägg för supination kan användas i de flesta typer av skor, inklusive vardagsskor, arbetsskor och sportskor. Detta gör dem till ett flexibelt hjälpmedel för att hantera supination i olika situationer.

Prova ut skoinlägg för supination

Att prova ut skoinlägg för supination är en viktig process för att säkerställa att du får rätt stöd och komfort. På Aktiv Ortopedteknik har vi ett stort utbud av hälkuddar och skoinlägg för supination. Hitta ditt närmsta center eller butik så hjälper vår kvalificerade personal dig med att hitta rätt hjälpmedel.

Skor – ett alternativ till inlägg

Även om inlägg kan vara en effektiv lösning för att hantera supination, finns det tillfällen då det kan vara mer fördelaktigt att välja supination-skor som är speciellt utformade för att hantera denna fotrörelse.

  • Inbyggt stöd och dämpning. Detta kan inkludera förstärkt stöd på utsidan av foten och extra dämpning för att absorbera stötar.
  • Komfort. Att välja skor framför inlägg kan vara mer bekvämt för vissa personer, då det inte finns något behov av att byta inlägg mellan olika par skor
  • Flera användningsområden. Specialiserade skor för personer som supinerar kan vara tillgängliga i en rad olika stilar som passar olika aktiviteter, från vardagligt bruk till specifika sportaktiviteter.
Kontakta oss