Specialanpassade inlägg för hälsporre är ett effektivt sätt att lindra smärtan och besvären som uppstår. Inläggen utformas för att ge rätt stöd och komfort för foten samt minska trycket och belastningen på den drabbade hälen. Genom att använda sulor för hälsporre kan du både uppleva omedelbar smärtlindring samt bidra till en långsiktig förbättring av fotens hälsa.

Bra inlägg för hälsporre

På Aktiv Ortopedteknik hjälper vi dig att hitta bra inlägg för hälsporre som passar dina fötter. Vi erbjuder hög kompetens och personlig service för att hitta rätt lösning för just dina fötter. När du besöker oss börjar vi med en personlig konsultation. Vi analyserar din fotstruktur, din gångstil och hur du belastar dina fötter.

Därefter rekommenderar vi sulor som passar just dina specifika behov. Om det behövs, anpassar vi inläggen för att ge optimalt stöd och komfort. Vi följer upp och justerar dem vid behov för att säkerställa att du får den lindring och det stöd du behöver.

Vårt mål är att du ska kunna återgå till en aktiv och bekväm vardag med rätt behandling av hälsporre. Välkommen att kontakta oss för en konsultation och första steget mot bättre fotkomfort och -hälsa.

Välj sulor med dessa egenskaper

Att välja rätt sulor för hälsporre hjälper dig att effektivt hantera smärtan och stödja fotens naturliga struktur. Bra inlägg för ändamålet har ofta följande egenskaper:

 • God stötdämpning
  Eftersom hälsporre orsakas av tryck och stress på hälen, är skoinlägg som erbjuder bra stötdämpning viktiga. Detta hjälper till att minska påfrestningen på hälen vid varje steg.
 • Ergonomisk hälkopp
  En hälkopp som är ergonomiskt formad ger ett stabilt stöd, håller fotens naturliga position och minskar trycket på hälen.
 • Formbart material
  Material som formar sig efter fotens konturer säkerställer att inlägget ger korrekt stöd där det behövs mest.
 • Andningsförmåga och hygien
  Material som andas och är lätta att rengöra bidrar till att hålla fötterna torra och bekväma, fria från svett och bakterier.
 • Anpassningsbarhet
  Möjligheten att anpassa inläggen till olika skotyper och aktivitetsnivåer ökar användbarheten och effektiviteten.

Genom att noggrant välja inlägg som uppfyller dessa kriterier kan personer med hälsporre uppnå betydande lindring och förbättra sin dagliga komfort och rörlighet.

Andra behandlingsmetoder än skoinlägg för hälsporre

Att använda skoinlägg för hälsporre är en flexibel metod för att lindra symtomen men det finns flera andra behandlingsmetoder också. Dessa kan användas separat eller i kombination med skoinlägg för att uppnå bästa möjliga resultat

Skor

Bra och specialanpassade skor för hälsporre har god stötdämpning, stabilt stöd för hälen och bågen, samt tillräckligt med utrymme för tårna. Du är välkommen till oss på Aktiv Ortopedteknik för att prova ut ett par skor som passar dina fötter och behov.

Hälkilar

Hälkilar är små, ofta kilformade inlägg som placeras under hälen i skon. De fungerar genom att höja hälen något, vilket minskar spänningen på plantar fascian.

Urgröpta hälpartier

En annan metod för att lindra smärta orsakad av hälsporre är att använda skor eller inlägg med urgröpta hälpartier. Denna design innebär att en del av inlägget eller skons hälparti är mjukare eller urgröpt, vilket ger effekten av att hälen vilar på en kudde. De urgröpta partierna minskar trycket och belastningen på den ömma punkten under hälen, vilket ger en avlastande och smärtlindrande effekt.

Kontakta oss