Benlängdsskillnad – underförstått handlar det här om olika långa ben. Detta kan medföra en snedställning i kroppen. Det märks inte alltid att det föreligger en benlängdsskillnad då kroppen är "duktig" på att kompensera upp eventuella snedställningar!

Orsak till benlängdsskillnad

Att en person har olika långa ben kan bero på olika saker så som olika växt, skador som uppkommit, operationer som påverkat ex. knäleder, höftleder mm. Benlängdsskillnad är oftast inget farligt. Dock kan man säga att om man inte gör något åt benlängdsskillnaden så är risken stor att drabbas av komplikationer och besvär så som ryggproblem, höftproblem med mera.

Behandling av benlängdsskillnad

En behandling börjar med en mätning av benlängdsskillnaden samt en undersökning av hur kroppen påverkats vid belastning av olika långa ben. Vid benlängdsskillnad rekommenderas individuella inlägg (biomekaniskt balanserade fotbäddar) med förhöjning, hälkil som motverkar/korrigerar benlängdsskillnaden eller vid större skillnader en eventuell skoförhöjning (vi bygger om skorna). Skokorrigeringar kan utföras både hos våra kliniker och butiker.

Aktiv Ortopedteknik erbjuder individanpassade inlägg för olika långa ben och andra produkter för att behandla eller förebygga komplikationer på grund av benlängdsskillnad.

Kontakta ditt närmsta ditt närmsta Aktiv Ortopedteknik center och boka en tid för individanpassad hjälp med hjälpmedel för benlängdsskilland.

Kontakta oss