Armbågsortos / Armbågsstöd

Med en ortos för din armbåge (armbågsstöd) lindras i allmänhet kan muskel- och skelettproblem från trauma eller sjukdom som exempelvis artrit. De kan också hjälpa personer som har drabbats av någon neurologisk nedsättning som stroke, ryggmärgsskada eller perifer neuropati. Armbågsortoserna är mekaniska eller elektromekaniska enheter som appliceras på armen för att återställa eller förbättra funktion eller strukturella egenskaper.

Skador i arm och armbåge är vanligt förekommande hos hantverkare, kontorsarbetare och utövare av sporter som tennis, golf och badminton. Orsaken är ofta en upprepad ensidig rörelse för handen och underarmen, vilket kan ge smärta på armbågens utsida och en kraftlöshet i handen. 

Ortos/armbågsstöd för tennisarmbåge eller musarm

Tennisarmbåge och musarm är överbelastningar som ibland kan utvecklas till ett kroniskt långvarigt smärttillstånd. Besvären är lokaliserade till armbågens utsida där de muskler som böjer handleden är fästa. Här kan en armbågs- eller handledsortos lindra besvären. Smärtan kan lindras och försvinna med hjälp av en anpassad armortos, eller ortos för tennisarmbåge, träning och stretching. Läs mer om tennisarmbåge här.
 

Utprovning av armbågsstöd 

Utprovning av ortoser/stöd görs av kvalificerad personal hos oss på Aktiv Ortopedteknik, ofta i samråd med inblandad vårdpersonal. Vi erbjuder både specialanpassade ortoser och prefabricearade ortoser. Prefabricerade ortoser kan du köpa direkt i någon av våra butiker eller kliniker. Vi hjälper att hitta rätt ortos för just ditt problem – oavsett om du behöver armbågsstöd för tennisarmbåge eller om du har en neurologisk nedsättning. Behöver du en specialanpassad ortos kommer du till oss via en remiss eller bokar en tid hos ditt närmsta Aktiv Ortopedteknik center.

 

 

-