Bättre självförtroende med en harmonisk kroppsuppfattning med en kosmetisk armprotes. Att kunna röra sig obemärkt bland människor, att kunna vara en i mängden och bära en protes med naturtroget utseende. Om detta är en prioritet för dig uppfyller troligtvis en kosmetisk protes dina behov allra bäst.

Denna typ av så kallad passiv protes har som främsta syfte att stärka din kroppsuppfattning och kan även fungera som mothåll och stöd samt underlättar gripfunktion med den andra handen.

Individuellt utformat

För att få ett naturligare utseende har alla protestyper färdiga handskar. Proteshandskar är lätta att använda och har grundläggande funktioner som att skydda mekaniken i protesen från fukt, smuts och damm och kan även ge användaren ökat självförtroende vid användning av protesen.

Du kan också skaffa individuellt utformade silikonhöljen till armproteser, som återskapar utseendet på ett detaljtroget sätt. Vissa specialproteshandskar av silikon matchar till och med hudfärgen och återger de allra minsta detaljerna som ådror, hudpigmentering eller behåring. Till och med akrylnaglarna är handgjorda och du kan måla dem med nagellack. Alla silikonhandskar är unika och noggrant handgjorda utifrån dina önskemål.

Hos Aktiv Ortopedteknik kan du förlita dig på professionellt stöd från våra experter inom ortopedteknik och rehabilitering. Prata med din ortopedingenjör om vilken typ av protes som passar dig bäst.

Kontakta oss