Att leva utan en kroppsdel kan ha stor inverkan på vardagen. Du kommer att stöta på många utmaningar, både i ditt arbete, hemma, på fritiden och vid sociala aktiviteter. Vilken typ av protes som du skall ha beror på vilken nivå du är amputerad.

Vår erfarna personal hjälper dig till rätt val och följer dig från utprovning till gåträning med den nya protesen.

Att leva utan en kroppsdel kan ha stor inverkan på vardagen. Du kommer att stöta på många utmaningar, både i ditt arbete, hemma, på fritiden och vid sociala aktiviteter. Vilken typ av protes som du skall ha beror på vilken nivå du är amputerad. Vår erfarna personal hjälper dig till rätt val, och följer dig från utprovning till gåträning med den nya protesen.

Inledande möte med protes-teamet

Efter amputationen kommer du att bli kallad till en protesmottagning. Där träffar du ett team bestående av ortopedläkare, sjukgymnast och ortopedingenjör som gör en bedömning tillsammans med dig, informerar och svarar på frågor om hur du nu går vidare med protesförsörjning och rehabiliteringen. I teamet ingår även psykolog, kurator, arbetsterapeut.

Utprovning av benprotes

Efter en benamputationen så påbörjas processen med att prova ut en benprotes som bäst fyller dina behov, och beroende på din amputationsnivå. Din ortopedingenjör hos Aktiv Ortopedteknik kommer att ge dig råd och stöd angående alla viktiga aspekter och arbeta tillsammans med dig för att välja ut en benprotes och komponenter och stödja dig genom vardagens utmaningar för att se till att du uppnår största möjliga rörlighet och självständighet Vi erbjuder högkvalitativa proteslösningar för både extremiteter, lårben, underben och fot från ledande tillverkare i branschen.

Protesutprovningen är en process med många besök på vår ortopedtekniska avdelning, ”ortopedverkstad”, samt på gåskolan.

Gåskola

Gåskola är till för alla barn och vuxna som har medfödda skador eller är ben -eller fotamputerade. Teamet på en gåskola brukar vanligtvis bestå av Ortopedläkare, arbetsterapeut, psykolog, fysioterapeut och ortopedingenjör. På gåskolan upprättas sedan en rehabiliteringsplan för dig, med målet att du utifrån dina behov och förutsättningar ska kunna bli så självständig som möjligt.

Läs mer

På vår ladda-ner-sida finns information om underbensproteser, lårbensproteser.

» Nedladdningsbar information

Hos Aktiv Ortopedteknik kan du förlita dig på professionellt stöd från ett erfaret ortoped- och rehabiliteringsteam och på våra högkvalitativa tjänster. Prata med din ortopedingenjör om vilken typ av benprotes som passar dig bäst.

Kontakta oss