Armskador & handskador

Skador i arm och armbåge är vanligt förekommande hos hantverkare, kontorsarbetare och utövare av sporter såsom tennis, golf och badminton. Orsaken kan vara överbelastning vid upprepad ensidig rörelse för handen och underarmen eller akuta skador som frakturer.

Problemområden

Handskador

Handskador

Våra händer är människans mest frekvent och mest intensivt använda verktyg. Det är inte förvånansvärt att de ibland kan bli överansträngda och leda till handskador. Återkommande överbelastning av händerna kan resultera i mjukdelsskador - både akuta och kroniska - i handleds-, finger- och tumlederna. De vanligast förekommande besvären är karpaltunnelsyndrom och tumbasartros.

Musarm

Musarm

Musarm är ett samlingsnamn för de symtom som du kan få om du ofta använder en datormus, t.ex. värk och stelhet i axel, arm, armbåge, underarm och handled. Besvären är lokaliserade till armbågens utsida där de muskler som böjer handleden är fästa. .

Ont i armbågen

Ont i armbågen

När du får ont i en armbåge så kan man oftast lokalisera smärtan till överbelastning av muskelfästena på insidan eller utsidan av din armbåge

Ont i armen

Ont i armen

Smärtor i arm/armar är ofta smärttillstånd som ofta kan utvecklas till kroniskt långvariga smärttillstånd. Överbelastning från armbåge, nacke eller axlar kan vara orsaken till att du får ont i armen.

Ont i handleden

Ont i handleden

Våra händer är människans mest frekvent och mest intensivt använda verktyg. Det är inte förvånansvärt att de ibland kan bli överansträngda. Återkommande överbelastning av händerna kan resultera i mjukdelsskador - både akuta och kroniska - i handleds-, finger- och tumlederna.

Tennisarmbåge

Tennisarmbåge

Om du har tennisarmbåge gör det ont i muskelfästena på armbågens utsida. Det är vanligt förekommande vid hårt kroppsarbete, t.ex. hos snickare och vid idrotter som tennis.