Proteser i vardagen

Proteser

Att leva utan en förlorad kroppsdel kan ha stor inverkan på vardagen. Du kommer att stöta på många utmaningar, både i ditt arbete, hemma, på fritiden och vid sociala aktiviteter. Vi finns här för att stödja dig genom vardagens utmaningar och för att hjälpa dig att uppnå största möjliga rörlighet och självständighet.

Att välja rätt proteslösning

Våra proteser är tekniskt avancerade produkter som passar för all form av daglig användning. Med en individuellt anpassad protes kommer du att kunna fortsätta med din vardagstillvaro och ha ett normalt liv - din självständighet på arbetet, i vardagen och fritiden är främsta prioritet.

Vad som är viktigt att tänka på är att det inte finns en enda protes som är bäst för alla. En protes som kan ge tillförlitlig säkerhet för en person skulle samtidigt kunna begränsa en annan persons rörlighet. Därför är de personliga mötena med vår kunniga personal oumbärliga.

För att välja ut den optimala protesen för just dig är det viktigt att ta hänsyn till en rad aspekter, som ex:

  • Din hälsa och fysiska kondition
  • Din stump och hur den ser ut
  • Dina personliga mål
  • Din bostadsmiljö, levnadsmiljö och arbetsmiljö

Utifrån alla dessa faktorer genomförs en individuell klinisk analys vid Aktiv Ortopedteknik, vilket i slutänden ger dig en optimal protes. Vi strävar efter att vara delaktiga i rehabiliteringsprocessen så tidigt som möjligt för att planera och gemensamt behovsanpassa en förstklassig protes.

Genom ett nära samarbete med behandlande läkare och sjukgymnaster kan vi arbeta utifrån en tydligt definierad vårdkedja som ger en jämn och hög kvalitet. Varje proteslösning är anpassad efter dina individuella behov och krav.
Hos oss kan du förlita dig på professionellt stöd från ett erfaret rehabiliteringsteam och på våra högkvalitativa tjänster.

Läs mer

På vår ladda-ner-sida finns information om underbensproteser, lårbensproteser, överarmsproteser och underarmsproteser.