Sportskydd

Sportskydd

Du kanske behöver ett extra stöd för ditt ömmande knä. Eller något som värmer dina leder under långpromenaden, eller stöttar din rygg när det känns som allra tyngst. Oavsett hur du definierar ett aktivt liv är vi glada över att kunna erbjuda sportskydd och stöd som hjälper dig både vardagen och i träning.

Behöver jag ett skydd eller ett stöd?

Våra lösningar kan med fördel användas under alla delar av en fysisk aktivitet och ansträngning. Före en aktivitet - för att värma upp muskler, underlätta läkning, lindra smärta och inte minst förebygga en skada. Under aktivitet - för att stötta och stabilisera, öka blodcirkulationen, förbättra koordination, och även öka din uthållighet. Och även efter aktivitet - för en förbättrad återhämtning, för att lindra smärta, underlätta läkning och vid rehabilitering.

  • Skadeförebyggande
  • Smärtlindring
  • Värmande
  • Stabilisering av leder
  • För sträckningar och överansträngningar
  • Vid inflammationer (ex tennisarm, musarm, tendinit, etc)
  • Rehabilitering av knäskador (Schlatter, löparknä, korsbandsskada, etc)

Fysisk aktivitet lanseras idag som vårt billigaste läkemedel. Flera vetenskapliga studier visar att en ökad grad av fysisk aktivitet förbättrar hälsoläget i befolkningen.I samband med fysisk aktivitet kan dock skador på rörelseapparaten uppstå. Oftast rör det sig om mindre allvarliga skador av överbelastningskaraktär. För att förebygga och påskynda läkningen av dessa skador kan man använda sig av olika typer av skydd. Skydden är utformade för att bl. a. minska svullnaden, ge skydd mot stötar och slag samt ge ett ökat stöd åt kroppens olika leder och muskler.

Samarbeten inom idrottsmedicin

Tack vare ett väldigt brett nätverk av idrottslag, föreningar, professionella idrottare och motionärer runt om i hela världen har vi även kunnat testa och utvärdera våra produkter i rätt miljö och under rätt förutsättningar. Detta är något som i sin tur gett oss ovärderliga insikter och möjligheter att skräddarsy ett urval av produkter och lösningar som passar just dig och dina förutsättningar.

 

Läs mer

Ortoser
Individanpassade inlägg
Ortopediska skor