Patienthistorier

Möt våra patienter som beskriver sina individuella levnadsöden och hur Aktiv Ortopedteknik har varit ett stöd på deras väg till ett bättre och rörligare liv.

Möt Marléne
Häst är bäst!

Möt Marléne

Jag har ridit nästan hela mitt liv. Hästar är det bästa jag vet, och jag har arbetat med hästar på somrarna i min ungdom, varit utomlands och arbetat med hästar, och alltid, vart jag än bott eller gjort, ridit och haft med hästar att göra. Det har gett mig nya vänner, nya insikter, upplevelser och en enorm glädje i vardagen. Jag klarar mig inte utan hästar! Jag heter Marléne Engström, och för 15 år sedan bröt jag ryggen i ridolycka och är sedan dess en komplett hög paraplegiker och rullstolsburen. (Foto: Anna Johanesson)

Möt Max
Efter 5 år och över 35 operationer har livet vänt för Max!

Möt Max

Maximilian Gyllsten, 25, hade druckit alkohol och kraschade med sin bil. Han svävade mellan liv och död och läkarna var tvungna att amputera hans högra ben. - Mitt hjärta stannade flera gånger, säger Maximilian Gyllsten. Efter fem år och över 35 operationer har livet vänt. Mycket tack vare järnvilja - och en benprotes.

Möt Alexander
Ett drastiskt men lyckat beslut

Möt Alexander

Vi har pratat med Alexander Helander, en 29-årig skåning från Hofterup, vars liv förändrades drastiskt då han förra året valde att amputera sina ben. 2019 i oktober genomfördes den första amputationen, men det har varit en lång väg dit. Allt började för 12 år sedan då man upptäckte bindvävsförändringar i Alexanders händer och det konstaterades då att det var den s k Vikingasjukan. En tid senare fick han även diagnosen plantar fascial fibromatosis, som innebär att man får bindvävstumörer på fotsulorna med en enorm smärta som följd.

Möt Bosse
Man får göra det man kan

Möt Bosse

Bosse Lundkvist tänkte som många andra att bra karl reder sig själv, men efter en stroke förändrades det mesta i tillvaron. Idag är han inriktad på att få vardagen att fungera. Som stöd har han sin hustru Berit och en rad viktiga hjälpmedel.

Möt Linn
Aktiv Västerås ger Linn den hjälp hon behöver

Möt Linn

”Ett hinder och du som tar dig förbi det”. När Linn kommer till intervjun tar hon upp några hoprullade papper ur väskan som hennes mamma Ann-Christin fyllt med information men också av känslor. De vackra raderna dröjer sig kvar efter mötet med Linn.

Möt Marie-Louise
Livet tog en 90 graders vändning

Möt Marie-Louise

En helt vanlig dag för 12 år sedan satte sig Marie-Louise på sin motorcykel för att åka hem från en vän för att laga köttfärssås till sina tre tonåringar. Ca 1 mil utanför Mora gjorde en mötande bilist en omkörning och såg inte Marie-Louise som körde i laglydig hastighet och olyckan är ett faktum.

Möt Suzanne
Ortos vid artros

Möt Suzanne

Vi träffade Suzanne som bor i Täby utanför Stockholm en soldimmig morgon på Österåkers golfbana för att prata lite om varför hon har valt att använda en ortos för att bibehålla sin aktiva livsstil trots artros i knäleden.