Pga Covid-19 är vår drop-in verksamhet stängd tills vidare. Vi tar enbart emot bokade besök.

Aktiv Ortopedteknik, Solna/Bergshamra

Välkommen till vår nya ortopedtekniska mottagning i Bergshamra. Vi ligger endast ca. 3 min med bil från Danderyds sjukhus och ca. 5 min från Karolinska Universitetssjukhuset. Vi tar emot landstingspatienter såväl som privatpersoner som är i behov av proteser, ortoser, sitthjälpmedel och ortopediska skor eller inlägg. Varmt välkommen till oss!

Adress

 • Barks väg 7  
 • 170 73 Solna 

Öppettider

 • Måndag till fredag 07:30–16:30  
 • Vår växel är öppen 8:00–16:30 
 • Pga Covid-19 är vår drop-in verksamhet tillsvidare stängd. Vi tar enbart emot bokade besök.  

Telefonväxel

 • Vår växel är öppen 8:00–16:30  

E-post

Fax

 • 08 - 624 0 647

Kontaktpersoner

 • Louise Klevbo  
 • Verksamhetschef 
 • E-post

Välkommen till Aktiv Ortopedteknik Bergshamra

Aktiv Ortopedteknik hittar du endast ca. 3 min med bil från Danderyds sjukhus och ca 5 min med bil från Karolinska Universitetssjukhuset. Genom nära teamsamarbeten med sjukhusen i Stockholm och dess vårdpersonal kan individuellt anpassade helhetslösningar erbjudas inom bland annat:
 • Proteser
 • Ortoser
 • Ortopediska skor
 • Fotbäddar
 • Stötdämpande sulor/inlägg
 • Sitthjälpmedel
 • Sportskydd och stöd
 • Korsetter

Hitta hit

Närmaste busshållplatser: Bergshamra Bro och Bergshamra gård Tunnelbanestation (röd linje): Bergshamra uppgång Södra Bergshamra och Stocksund

Det går direktbussar från:
Danderyds sjukhus; Buss 157, 176, 177, 178, 613
Solna station; Buss 156, 176 och 177
Spånga station och Rissne; Buss 157
Kista Centrum; Buss 178, 613
Karolinska Universitetssjukhuset i Solna; Buss 508
Jakobsbergs Centrum; Buss; 178

Med reservation för förändringar i SL-trafiken. Kontrollera bästa resväg på sl.se.

Avtal med Region Stockholm

Aktiv Ortopedteknik har fyra ortopedtekniska mottagningar i Stockholmsområdet:

Länkar till Vårdguiden/1177.se:

Information till dig inom vården

Aktiv Ortopedteknik i Stockholm AB har avtal med Region Stockholm och är registrerat i THORD. Detta innebär att patienter kan remitteras till Aktiv Ortopedteknik. Patienten kan därefter vid tidsbokning själv välja någon av nämnda mottagningar.

För dig som har giltig remiss är besöket kostnadsfritt. (För dig utan giltig remiss kostar besöket/undersökningen 300 kr).

Vid besöket görs en behovsanalys som avgör om ditt hjälpmedel ska bekostas av Region Stockholm eller dig själv, enligt Regionens regelverk för förskrivning av hjälpmedel. Mer om Regionens regelverk hittar du på www.vardgivarguiden.se.

Skor och inlägg:

För ortopediska skor utgår alltid en egenavgift på 1000 kr för vuxna och 500 kr för barn. För inlägg utgår en egenavgift på 300kr - 600kr per par. Dessa avgifter betalas vid första besöket. 

Läs mer om förskrivning av ortopediska skor.
https://vardgivarguiden.se/kunskapsstod/hjalpmedelsguiden/behovstrappor/forflytta-sig/overflyttning/rorelsenedsattning/ortopedtekniska-hjalpmedel/ortopediska-skor/

Läs mer om förskrivning av Inlägg
https://vardgivarguiden.se/kunskapsstod/hjalpmedelsguiden/behovstrappor/forflytta-sig/overflyttning/rorelsenedsattning/ortopedtekniska-hjalpmedel/inlagg-fotbaddar/

 

Vårdgarantin i Stockholms län

Innehållet gäller Stockholms län

Vårdgarantin är en garanti på att du som bor i Stockholms län ska kunna få kontakt med vården och få den vård du behöver inom en rimlig tid. Vårdgarantin gäller planerad vård. Akut vård ska du få direkt.
Följ länken för att läsa mer: https://www.1177.se/Stockholm/sa-fungerar-varden/lagar-och-bestammelser/vardgarantin-i-stockholms-lan/

Synpunkter och klagomål på vården

Om du vill klaga eller lämna synpunkter på den vård som du eller en närstående har fått, kan du vända dig till oss direkt genom kontaktinformationen ovan eller till patientnämnden. Söker du ersättning för en skada orsakad av vården, kontakta Löf eller om skadan orsakats av ett läkemedel, Läkemedelsförsäkringen.

Aktiv Ortopedteknik tar smittspridningen av Coronaviruset på största allvar. Vi följer rekommendationerna ifrån Folkhälsomyndigheten och Region Stockholms rekommendationer angående hygien och hälsa och alla som arbetar hos oss är symtomfria.

Våra butiker och mottagningar är öppna som vanligt men om du uppvisar några förkylningssymptom ,hosta, symptom på luftvägsinfektion eller om du har varit i kontakt med ett konstaterat fall av Coronavirus (COVID-19) de senaste 14 dagarna ber vi dig ringa oss för att boka om din tid 08 - 624 95 50.

För att hjälpas åt att minska antalet mellanmänskliga kontakter så önskar vi att endast de medföljande som är nödvändiga för besöket följer med till oss i annat fall hänvisas medföljare att vänta utanför.