Har du symtom, stanna hemma! Ring för att boka om din tid. Tel: 023-70 52 30

Aktiv Ortopedteknik Falun

För att minska smittspridningen av Coronaviruset, ber vi dig att stanna hemma om du har symtom, och du är välkommen till oss när du är frisk. Se 1177.se för mer information. Vi tar emot patienter via remiss såväl som privatpersoner som är i behov av proteser, ortoser, sitthjälpmedel och ortopediska skor eller inlägg. Förutom verksamheten i Falun åker vi även till Avesta, Ludvika och Mora 1-3 gånger per vecka för att ta emot patienter.

Adress

 • Infart från Svärdsjögatan 22  
 • Falu Lasarett  
 • 791 82 Falun 

Öppettider

 • Måndag - torsdag 08.00 – 16.00  
 • Fredag 08.00 – 14.00 

Telefonväxel

 • Telefontid:  
 • Måndag - torsdag 09.00 - 11.00, 12.30 - 14.30  
 • Fredag 09.00 - 11.00 

E-post

Fax

 • 023 - 70 52 32

Kontaktpersoner

 • Verksamhetschef  
 • Anna Mortimer 
 • E-post

Välkommen till Aktiv Ortopedteknik Falun

På Ortopedtekniska avdelningen på Falu Lasarett tar vi emot patienter från hela Dalarna. De flesta som kommer till oss är remitterade från sin vårdcentral eller något av Regionens sjukhus. Förutom remisspatienter kan vi även hjälpa dig som kommer privat och behöver hjälp eller råd med något.

Den ortopedtekniska avdelningen har funnits på Falu Lasarett sedan 1968. Här tillverkas och utprovas alla olika typer av hjälpmedel som kan behövas vid sjukdom eller en funktionsnedsättning. Från specialanpassade fotbäddar till ben- och armproteser.

Förutom verksamheten i Falun åker vi även till Avesta, Ludvika och Mora 1-3 gånger  per vecka för att ta emot patienter.

Hos oss på Ortopedtekniska avdelningen gäller samma avgifter som för övriga sjukvården. De regler som som styr vår verksamhet bestäms och regleras av Region Dalarna. Nedan följer en förteckning över de avgifter som kan vara aktuella för dig som besöker oss.

Besöksavgifter:

0 - 20 år: Fritt
20 år och äldre: 150:-Avgifter på ordinerade hjälpmedel:
Skoavgift 0 - 16 år: 400:- paret
Skoavgift 16 år och äldre: 800:- paret

Hjälpmedelsavgift 150:- per hjälpmedel, gäller alla över 20 år. Se gärna länkarna till Region Dalarna för att läsa mer om vilka regelverk som styr den Ortopedtekniska verksamheten i Dalarna.

Frågor rörande Region Dalarnas reglerverk var vänlig kontakta;

Dalarnas Hjälpmedels center
Skomakargatan 20
781 29 Borlänge
Tel: 0243-49 78 70

 

Aktiv Ortopedteknik i Dalarna är en del i Aktivgruppen. Idag är vi 21 anställda. Vi har också närmottagningar i Avesta, Ludvika och Mora dit vi åker varje vecka.

Aktiv Ortopedteknik i Dalarna har idag totalentreprenad på ortopedtekniska hjälpmedel i Dalarna. Vi arbetar med alla olika typer av ortopedtekniska hjälpmedel och mycket av arbetet bedrivs i nära samarbete med övrig vårdpersonal på lasarettet, bl.a. är vi delaktiga i habiliterings-, diabetes- och skoliosteamen inom länet.

Är du intresserad av yrket, eller skulle vilja jobba hos oss så vill vi gärna få kontakt med dig. Du är välkommen att komma förbi vår avdelning på Falu Lasarett eller att skicka in din ansökan med CV till ansokan.falun@aktivortopedteknik.se