Tränings-app

Fitness-appen innehåller ett antal enkla övningar för dig som är ben – eller armamputerad. Övningarna är utvecklade av erfarna fysioterapeuter på Ottobock.

Över 40 000 amputerade runt om i världen använder appen för målinriktad fysisk kondition och styrka. Fitness appen finns nu nu tillgänglig på 11 olika språk: engelska, tyska, franska, spanska, portugisiska, polska, finska, svenska, kinesiska, italienska och ryska.

För dig som är benamputerade finns det tre olika moduler. Övningarna i "Stretch & Relax" -modulen förbättrar flexibiliteten, hjälper till att slappna av musklerna och främja snabbare återhämtning efter träningen. Kombinerat med modulerna "Styrka & uthållighet" och "Koordination och balans" erbjuder appen ett träningsprogram för större delen av kroppen.

Övningarna för dig som är armprotesanvändare är grupperade i modulen “skuldra” och “bål”. Syftet med övningarna är att stärka muskler, förebygga missförhållanden och förbättra balansen för att förhindra smärta och uppnå en hög säkerhetsnivå vid användning av protesen.

Enkla övningar för att

  • Stärka muskulaturen
  • Stöd för att undvika dålig hållning
  • Förbättra din balans och
  • underlätta den dagliga hanteringen av din protes.

Klicka här för att ladda ned appen på Appstore för iPhone

Klicka här för att ladda ned appen på Google Playe för Android-enheter