Protes

Att leva utan en förlorad kroppsdel har stor inverkan på vardagen. Du kommer att stöta på många utmaningar, både i ditt arbete, hemma, på fritiden och vid sociala aktiviteter. Vi finns här för att stödja dig genom vardagens utmaningar och för att hjälpa dig att uppnå största möjliga rörlighet och självständighet.

Att välja rätt protes

Proteser är tekniskt avancerade produkter som passar för all form av daglig användning. Med en individuellt anpassad protes kommer du att kunna fortsätta med din vardagstillvaro och ha ett normalt liv - din självständighet på arbetet, i vardagen och fritiden är främsta prioritet.

Vad som är viktigt att tänka på är att det inte finns en enda protes som är bäst för alla. En protes som kan ge tillförlitlig säkerhet för en person skulle samtidigt kunna begränsa en annan persons rörlighet. Därför är de personliga mötena med vår kunniga personal oumbärliga. För att välja ut den optimala protesen för just dig är det viktigt att ta hänsyn till en rad aspekter, som din hälsa och fysiska kondition, din stump och hur den ser ut, dina personliga mål samt din bostadsmiljö, levnadsmiljö och arbetsmiljö. Utifrån alla dessa faktorer genomförs en individuell klinisk analys vid Aktiv Ortopedteknik, vilket i slutänden ger dig en optimal protes. Vi strävar efter att vara delaktiga i rehabiliteringsprocessen så tidigt som möjligt för att planera och gemensamt behovsanpassa en förstklassig protes.

Genom ett nära samarbete med behandlande läkare och sjukgymnaster kan vi arbeta utifrån en tydligt definierad vårdkedja som ger en jämn och hög kvalitet. Varje protes är anpassad efter dina individuella behov och krav. Hos oss kan du förlita dig på professionellt stöd från ett erfaret rehabiliteringsteam och på våra högkvalitativa tjänster.

Benprotes

Benprotes

En protes är ett hjälpmedel som ersätter en förlorad kroppsdel t.ex. ett underben. Protesen sätts på den kvarvarande delen av benet efter amputation. Behov och bedömning om vem som får en protes görs av en läkare tillsammans med patienten i samråd med ett rehabiliteringsteam. I teamet ingår fysioterapeut, ortopedingenjör och arbetsterapeut.

Armprotes och Handprotes

Armprotes och Handprotes

Att leva utan en förlorad kroppsdel kan ha stor inverkan på vardagen. Du kommer att stöta på många utmaningar, både i ditt arbete, hemma, på fritiden och vid sociala aktiviteter. Vi finns här för att stödja dig genom vardagens utmaningar och för att hjälpa dig att uppnå största möjliga rörlighet och självständighet.

Praktiska tips – efter din benamputation

Praktiska tips – efter din benamputation

Här hittar du informationsfilmer som förbereder dig för din första tid som amputerad, och inför din första protesprovning. Filmerna är på engelska.

Innan du får din protes

Innan du får din protes

Proteser är tekniskt avancerade produkter som passar för all form av daglig användning. Den individuellt anpassad protesen som som du får bidrar till att du ska kunna fortsätta din vardagstillvaro och leva ett så normalt liv som möjligt. Din självständighet på arbetet, i vardagen och på fritiden är vår främsta prioritet. Vad som är viktigt att tänka på är att det inte finns en enda protes som är bäst för alla. En protes som kan ge tillförlitlig säkerhet för en person skulle samtidigt kunna begränsa en annan persons rörlighet. Därför är de personliga mötena med vår kunniga personal på Aktiv Ortopedteknik oumbärliga.

Hudvård

Hudvård

Precis som vilken del som helst av din kropp, måste din kvarvarande del av benet tvättas dagligen. Hur ser hudvård ut efter en amputation? Och vad ska du komma ihåg när du rengör din kvarvarande del av benet? Vi visar dig i den här videon.

Tränings-app

Tränings-app

Tränings-appen innehåller ett antal enkla övningar för dig som är ben- eller armamputerad. Övningarna är utvecklade av erfarna fysioterapeuter på Ottobock.