Ortopediska inlägg

Ortopediska skoinlägg kan avlasta och korrigera felställningar i foten och ge foten en bättre funktion. Aktiv Ortopedteknik har ett brett utbud av ortopediska skoinlägg.

Tillsammans med våra tekniker och ortopedingenjörer hittar vi den bästa lösningen för dig, med individuellt anpassade ortopediska fotinlägg för dig med problematiska fötter.

Ortopediskt inlägg

Ortopediskt inlägg

Ortopediska skoinlägg kan avlasta och korrigera felställningar i foten och ge foten en bättre funktion. Ortopediska inlägg som ibland även benäms ortopediska sulor kan användas till vardagsbruk, vid träning eller på arbetet. Ortopediska fotbäddar eller inlägg är skoinlägg som är índividuellt anpassade för dina fötter.

Inlägg för droppfot

Inlägg för droppfot

Droppfot är ett tillstånd där funktionen på fotens dorsalflexorer är nedsatt eller inte fungerar. Tillståndet innebär att de muskler som böjer foten uppåt mot underbenet inte fungerar som de ska på grund utav olika anledningar, vilket medför rörelseinskränkningar eller att foten hänger.

Inlägg för benlängdskillnad

Inlägg för benlängdskillnad

Benlängdsskillnad - underförstått handlar det här om olika långa ben. Detta kan medföra en snedställning i kroppen. Det märks inte alltid att det föreligger en benlängdsskillnad då kroppen är "duktig" på att kompensera upp eventuella snedställningar!

Hålfotsinlägg

Hålfotsinlägg

Ett hålfotsinlägg är konstruerat för att ge stöd till fotvalvet och på så sätt minska påfrestningar på fotens övriga delar. Ett hålfotsinlägg kan ge en helhetslösning för fotproblem, det ger stöd åt fotvalv samtidigt som det avlastar häl, mellanfot och framfot för en naturlig belastning på alla delar av foten.

Inlägg för hallux valgus

Inlägg för hallux valgus

Deformiteter på stortån omskrivs ofta som Hallux Valgus. Hallux valgus är den vanligaste fotdeformiteten, och syns framförallt hos kvinnor. I många fall har det främre fotvalvet sjunkit ner/ihop, vilket ger upphov till tryck vid stortåleden, som i samband med exempelvis pronation kan bidra till tillståndet. Orsaken kan till viss del även anses vara ärftligt.

Inlägg för hälsporre

Inlägg för hälsporre

Hälsporre är kort och enkelt förklarat ett resultat av en överbelastning utav de stora senorna under fotsulan under lång tid. Denna överbelastning ger upphov till smärtor i hälen, stelhet i foten, och kan i vissa fall generera i en benpåbyggnad på hälbenet.

Inlägg för pronation

Inlägg för pronation

Fotens leder och mjukdelar utsätts för höga belastningar vid neutralsteg, där belastningen ökar dramatiskt vid felställningar så som pronation. Detta innebär att foten tippar inåt (pronerar) mer än normalt i steget.

Inlägg för supination

Inlägg för supination

Fotens leder och mjukdelar utsätts för höga belastningar vid neutralsteg, där belastningen ökar dramatiskt vid felställningar så som supination. Detta innebär att foten tippar utåt (supinerar) mer än normalt i steget.

Inlägg Mortons syndrom

Inlägg Mortons syndrom

Mortons syndrom är ett smärtsamt tillstånd i framfoten som beror på att nervrötter kläms mellan metatarsaledsbenen på grund av ett kollapsat främre fotvalv och kan även kallas metatarsalgi.