Skoinlägg / Inlägg för skor

Ett skoinlägg eller en fotbädd är en sula som är formad efter din fot och inlagd i skon. Med ett skoinlägg stödjer man upp foten, lyfter fotvalvet, avlastar tryckpunkter och fördelar trycket vilket kan behövas av många olika anledningar.

Fotbesvär kan, förutom problem i foten, ge felbelastning i andra delar av kroppen, som knä, höft och rygg. Prefabricerade skoinlägg kan i många fall vara fullt tillräckliga för lindriga problem. Om du har diabetes, reumatism eller andra problem, där behovet av avlastning eller korrektion är stort, rekommenderas alltid individuellt tillverkade skoinlägg.

Skoinlägg – service och tjänster

Foten

Foten

Fotrelaterade problem är en av de vanligaste åkommorna idag och hela tre av fyra svenskar uppger att de någon gång i livet haft besvär med sina fötter. Vid en närmare eftertanke är det inte så konstigt. En normalaktiv person tar i genomsnitt mellan 8 000 och 10 000 steg om dagen och hinner under livstid avverka mer än fyra varv runt jordklotet – till fots! Samtidigt är det sällan eller aldrig som vi kommer ihåg att sätta våra fötter i fokus, trots att vi ständigt ökar vår medvetenhet kring att träna rätt och äta rätt. Om du känner dig träffad är du definitivt inte ensam – över hälften av alla som upplever problem med sina fötter uppsöker aldrig någon hjälp.

Formgjutna sulor

Formgjutna sulor

Med en formgjuten sula kan du ge din fot optimala förutsättningar för att både förebygga skador och för att behandla eller lindra problem som redan uppstått. Formgjutna sulor i skor med en stödjande effekt kan exempelvis korrigera en felställning medan en stötdämpande funktion kan hjälpa till att avlasta ditt fotvalv och dina trampdynor. Gemensamt är att de fungerar som ett naturligt steg mot en bekvämare och hälsosammare vardag.

Skoinlägg för barn

Skoinlägg för barn

Om ditt barn har en lågt fotvalv, svår pronation eller upplever hälsmärtor, växtvärk eller knäsmärtor, kan skoinlägg vara ett bra alternativ. Att små barn har platta fötter är helt normalt. Fotvalven börjar utvecklas vid 4–5 års ålder. När barnet är runt 7–8 år bör ett normalt fotvalv synas. Hos en del barn kan dock foten förbli platt eller ha ett lågt fotvalv.

Ortopediska inlägg

Ortopediska inlägg

Ortopediska skoinlägg kan avlasta och korrigera felställningar i foten och ge foten en bättre funktion. Aktiv Ortopedteknik har ett brett utbud av ortopediska skoinlägg.