Armprotes

Att leva utan en förlorad kroppsdel kan ha stor inverkan på vardagen. Du kommer att stöta på många utmaningar, både i ditt arbete, hemma, på fritiden och vid sociala aktiviteter. Vi finns här för att stödja dig genom vardagens utmaningar och för att hjälpa dig att uppnå största möjliga rörlighet och självständighet.

Vårt sortiment

Myoelektriska armproteser

Myoelektriska armproteser

I arbete, vardag och på fritiden ställs många olika krav, inte minst om du är en väldigt aktiv person som har som mål att leva så självständigt som möjligt. Moderna myoelektriska armproteser, eller robothänder som de ibland kallas, är mycket funktionella och ger stöd för aktiva användare i alla åldrar. Myoelektriska armproteser drivs av elektriska signaler som användaren skapar med hjälp av musklerna. Armbågsleden styrs antingen med hjälp av elenergi eller mekanisk styrka. Alla muskelsammandragningar skapar elektriska signaler på huden. Elektroder samlar in lämpliga muskelsammandragningar i stumpen, förstärker dem och överför dem till elektroniken i protesen som styrsignaler. Signalerna sätter sedan protesen i rörelse.

Vajerstyrda armproteser

Vajerstyrda armproteser

Vajerstyrda proteser är stabila, robusta och slitstarka och kan användas av personer som vill ägna sig åt mer fysiska aktiviteter. Dessa typer av proteser klarar hög ansträngning som kräver styrka och även praktiska uppgifter där du kan komma i kontakt med smuts eller vatten. Denna typ av proteser passar också för personer som vill ha en enkel, funktionell lösning för vardagsaktiviteter.

Kosmetiska armproteser

Kosmetiska armproteser

Bättre självförtroende med en harmonisk kroppsuppfattning med en kosmetisk armprotes. Att kunna röra sig obemärkt bland människor, att kunna vara en i mängden och bära en protes med naturtroget utseende. Om detta är en prioritet för dig uppfyller troligtvis en kosmetisk protes dina behov allra bäst.

Att välja rätt armprotes

Att välja rätt armprotes

Våra armproteser är tekniskt avancerade produkter som passar för all form av daglig användning. Med en individuellt anpassad armprotes kommer du att kunna fortsätta med din vardagstillvaro och ha ett normalt liv – din självständighet på arbetet, i vardagen och fritiden är främsta prioritet. Hos Aktiv Ortopedteknik kan du förlita dig på professionellt stöd från ett erfaret rehabiliteringsteam och på våra högkvalitativa tjänster.