Vårt erbjudande

Vårt erbjudande

Aktiv Ortopedteknik driver ortopedtekniska center på 17 orter över hela Sverige och utgör en del av Ottobock Scandinavia. Vi tar emot patienter via remiss såväl som privatpersoner som är i behov av proteser, ortoser, sitthjälpmedel och ortopediska skor eller inlägg. Hos oss möter du högt kvalificerade och erfarna specialister med tillgång till den absolut senaste tekniken. Genom nära samarbete med sjukhusets personal fortsätter vi att utveckla vår verksamhet för att möta framtidens behov. Alltid med patient och brukare i fokus.


Att välja rätt hjälpmedel
Vi erbjuder unika, skräddarsydda lösningar, anpassade för all typ av daglig användning. Utifrån vår samlade kompetens, erfarenhet och tillgång till moderna tekniska verktyg kan vi alltid se till att hitta det optimala hjälpmedlet för våra brukare och patienter.

• Individuella kliniska analyser
• Video- och 3D-utrustning
• Visuella gånganalyser
• Testproteser
• Gångträning

Klinisk produktion
Vi arbetar ständigt med att identifiera och utveckla framgångsexempel inom vår kliniska verksamhet. Detta innefattar i sig allt ifrån införandet av ny teknik och nya material till unika kunskapsutbyten inom gruppen. Läs mer om vårt unika nätverk här.

Podiatri - medicinsk fotbehandling
De flesta människor får någon gång besvär med sina fötter, och det är inte alltid man kan göra något åt det på egen hand. På några av våra kliniker erbjuder vi medicinsk fotvård som tillägg till övriga tjänster hos vår egna podiater. Behandlingen anpassas helt individuellt och kan exempelvis innebära revision av förhårdnader, råd om egen vård och behandling av nageltrång. Vi tar även emot diabetiker och reumatiker som inte får subventionerad fotvård. Ta kontakt med din närmsta klinik för att se om den erbjuder medicinsk fotbehandling utöver våra vanliga tjänster. Klicka här för att hitta din närmsta klinik.

Ortopediska skor
Med hjälp av modern teknik, kunskap och erfarenhet om kroppens anatomi och den senaste utvecklingen inom materialteknik kan vi idag erbjuda individanpassade ortopediska skor för alla typer av behov.

• Komfortskor, handgjorda skor och behandlingsskor
• Skoförhöjningar och rullsula
• Fotundersökning samt gång- och löpanalys
• Fotscanning och formgjutning

Evidensbaserad forskning
Enligt svensk lag skall all vårdverksamhet baseras på beprövad erfarenhet och utgå från bästa tillgängliga vetenskapliga grund. Läs mer om Forskning och utveckling här.

Miljö- och kvalitetsarbetet på Aktiv Ortopedteknik
Miljöarbetet inom Aktiv bedriv ansvarsfullt samt aktivt i syfte att motverka negativa effekter på det ekologiska systemet. Vi vill sätta standarden för kvalitet, vårt ledningssystem är uppbyggt för att förenkla arbetet, säkra kvaliteten och säkerställa nöjda kunder. Systemet är certifierat enlig ISO9001:2015 och 14001:2015. Läs mer om vårt kvalitetsfokus.

CAD/CAM
Med hjälp av modern scanningteknologi (CAD/CAM) kan vi skapa tredimensionella avbildningar som används i både utprovningsprocessen och när vi tillverkar våra hjälpmedel. Detta sparar både tid och resurser och gör att vi erbjuda en effektivare vägledning för våra brukare och patienter, genom hela vårdkedjan.

*CAD - Computer-aided Design
*CAM - Computer-aided Manufacturing